Alles van Rotterdam –                 Alles van Arie van der Krogt
30 mei 2012 – 20:32 | Reacties uitgeschakeld voor Alles van Rotterdam – Alles van Arie van der Krogt

Alles van Rotterdam – Alles van Arie van der Krogt is een verzamel-cd, met alle Rotterdamse liedjes die ik schreef. Afkomstig van de twee eerdere cd’s Opgerolde Mouwen en Zouwe de Touwe het Houwe. Aangevuld …

Read the full story »
Arie Zingt

liedjes over Rotterdam en ander moois

Arie Vertaalt Gedichten

uit diverse talen in nieuwe poëzie

Arie Vertaalt Shakespeare

alle 154 sonnetten

Arie Timmert a/d Weg

met optredens, cd’s, boeken, filmpjes, enz

Home » Arie Timmert a/d Weg, Arie Zingt, Nieuws

Motherland – Reprise

Submitted by on 24 augustus 2016 – 19:13No Comment

Wegens grote belangstelling een reprise van Motherland op 26 maart!

Eeuwenlang vertrokken mensen vanuit Rotterdam naar Amerika. Over die landverhuizers gaat de voorstelling van Arie van der Krogt en Iris van der Lee. Ook nu weer zingen zij liedjes en vertellen zij over de Pilgrimfathers die in 1620 bij Delfshaven op de boot stapten en over de velen die volgden: de quakers uit Engeland en de dopers uit Palts in Duitsland. Later kwamen de joden uit Oost-Europa die via de Holland Amerika Lijn een nieuw bestaan zochten. Steeds was de hoop gericht op een vrij bestaan, zonder oorlog en onderdrukking.

De titelsong van de voorstelling is Motherland van Natalie Merchant, een aangrijpend lied over de ellende die de migranten achterlieten en de hoop die ze koesterden op weg naar hun nieuwe moederland. De migratieverhalen worden verbonden met herinneringen aan de familieleden die de oversteek maakten.

De beste plek voor de voorstelling is natuurlijk de ss Rotterdam, die nu voorgoed aan de kade ligt in de historische wijk Katendrecht. Daar vindt het optreden plaats, in het Grand Theater, op zondagmiddag 26 maart. Arie en Iris worden die middag begeleid door de accordeonist Loek van Gent, muzikant van de voormalige band Klavan Gadjé.

Motherland
Zondagmiddag 26 maart 2017 om 15:00 uur
ssRotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072 AM Rotterdam

Kaarten reserveren bij De Zaak Akkerman. Deze keer zijn de toegangskaarten inclusief een welkomstconsumptie en een pauzedrankje!

Kaarten reserveren bij De Zaak Akkerman

Comments are closed.