Gecancelled....

Ode aan Townes van Zandt,  1 november 2020, voorstellingen om 14:00 uur en 16:00 uur -   vanwege COVID-19 gaarne een half uur van te voren aanwezig. Arie van der Krogt en Iris van der Lee zingen eigen vertalingen van de Amerikaanse singer-songwriter Townes van Zandt  m.m.v.: Loek van Gent en Renk Jan Visser.

Podium: Batavierhuis, Pieter de Hoochweg 108, 3024 BH Rotterdam.

Reserveren via www.batavierhuis.nl.  Entree € 12,50,-.

Op 4 november 1996 trad Townes van Zandt op in het Rotterdamse RoTown. Hij was moe en ziek van de vliegreis, zijn stem was zacht en zijn gitaarspel belabberd. Na ruim een uur stopte hij midden in het nummer ‘If I needed you’. Hij zei: ‘You guys, I think I’ve to stop, I don’t wanna fall.’ Vervolgens kreeg hij een hartverwarmend applaus van het Rotterdams publiek. Twee maanden later overleed Townes in Nashville, 53 jaar oud.
Ons concert begint met het lied waar hij in RoTown mee eindigde: ‘Als het nodig is, zal ik bij je zijn’. We zingen de nummers van Townes van Zandt in een eigen Nederlandse vertaling en vertellen tussendoor over zijn leven.
 
 

Gecancelled.....

Arie van der Krogt: Solo (met Jeroen) -  21 november 2020  (Aanvang 20:00 uur)  Een avond …met een primeur: Arie wordt begeleid door de accordeonist Jeroen Dikkers. 

Podium: Theater In de Lugt, Overschie, De Lugt 17, 3043 CJ Rotterdam. 

Reserveren via www.indelugt.nl.  Entree € 10,-.

Een avond met Rotterdam in de hoofdrol, met liedjes en verhalen over alles wat er goed gaat in de stad. Of juist ‘fout, fout, fout, helemaal verkeerd’. Er is kritiek zat, maar altijd met liefde voor de stad. Op het programma staat natuurlijk ook de gevoelige ode: ‘Overschie, Overschie, ja dat mooie Overschie’. Daarnaast neemt Arie u mee naar zijn jeugd én vertelt (en zingt) hij over zijn andere liefhebberij: het vertalen van gedichten uit de wereldliteratuur. Zo publiceerde hij de 154 sonnetten van William Shakespeare. Kortom een avond op niveau, in de Lugt.