Literair en muzikaal optreden in Leeszaal Vreewijk op 15 maart 2020

Gevarieerd zondagmiddagprogramma met muziek en werk van drie schrijvers die zich stuk voor stuk laten inspireren door Rotterdam.
Een middag vol liefde voor taal en deze weerbarstige stad. 
Michelle van Dijk vertelt over haar rauw-romantische debuurtroman Darko's lessen, waarin een lerares valt voor de jonge Serviër Darko die vers uit de oorlog in voormalig Joegoslavië in Rotterdam probeert een bestaan op te bouwen, maar ook over haar spraakmakende hertaling van Couperus' Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan.
Sanneke van Hassel, volgens de Volkskrant al vijftien jaar een topauteur van korte verhalen, leest onder andere uit haar veelgeprezen nieuwe verhalenbundel Nederzettingen.
En stadszanger Arie van der Krogt brengt niet alleen zijn oerrotterdamse liedjes maar neemt ook glasheldere, nieuwe vertalingen van favoriete gedichten van onder andere Willem Shakespeare mee.

 

 

 

Reserveren: Leeszaal Vreewijk

ONZE STAD  in Theater Walhalla, op zondagmiddag 14 juni 2020,  15:00 uur met Sanneke van Hassel - Arie van der Krogt (en als gast: Lena Evora) 

 

Een zondagmiddag met korte verhalen van Sanneke van Hassel en muziek van stadzanger Arie van de Krogt, die zich allebei laten inspireren door ‘onze stad’ Rotterdam. Met als speciale gast de Rotterdams-Kaapverdische zangeres Lena Evora, die liedjes van heimwee en verlangen laat horen. Samen verlangen ze terug naar wat voorbij of ver weg is en verbazen ze zich erover hoe de Rotterdammer in deze continue veranderende stad er altijd weer wat van weet te maken.

Sanneke van Hassel is ‘al vijftien jaar een topauteur van korte verhalen waarin niemand zijn bestaan zeker is’ (de Volkskrant). Deze middag leest zij de mooiste stukken voor uit haar veelgeprezen nieuwe verhalenbundel Nederzettingen.

Arie van der Krogt is bekend van zijn cynische en liefdevolle Rotterdamse liedjes, over alles wat goed gaat in de stad, of juist ‘fout, fout, fout, helemaal verkeerd.’ Koortsachtig speurt Van der Krogt naar het DNA van de Rotterdammer. Ook vertaalt hij poëzie: ‘Zijn vertalingen ontroeren en zijn troostrijk.’ (Weerklank).

Zangeres en verhalenverteller Lena Evora is geboren in Rotterdam maar haar roots liggen op Kaapverdië. Ze combineert the best of both worlds en zingt zowel Kaapverdische als Nederlandse liederen en vertelt over de werelden erachter. 

Kaarten reserveren bij;

Theater Walhalla, Veerlaan 11, 3072 AN Rotterdam

Ode aan Townes Van Zandt -  Kantine Walhalla op zondag 12 juli 2020

 

Arie van der Krogt en Iris van der Lee zingen eigen vertalingen
van de Amerikaanse singer-songwriter Townes van Zandt,
m.m.v.: Loek van Gent, Renk Jan Vissers en Rob Wijtman
Kaarten: 010-2152134, reserveringen@theaterwalhalla.nl

 

Op 4 november 1996 trad Townes van Zandt op in het Rotterdamse RoTown. Hij was moe en ziek van de vliegreis, zijn stem was zacht en zijn gitaarspel belabberd. Na ruim een uur stopte hij midden in het nummer  'If I needed you: Hij zei:‘You guys, I think I’ve to stop, I don’t wanna fall.’
Vervolgens kreeg hij een hartverwarmend applaus van het Rotterdams publiek. Twee maanden later overleed Townes in Nashville, 53 jaar oud. 
Ons concert begint met het lied waar hij in RoTown mee eindigde: ‘Als het nodig is, zal ik bij je zijn’. We zingen de nummers van Townes van Zandt in een eigen Nederlandse vertaling en vertellen tussendoor over zijn leven.

Kaarten reserveren bij;

Theater Walhalla, Veerlaan 11, 3072 AN Rotterdam