Natte-T Festival  14 maart (uitverkocht) en 15 mei, nog kaarten!

Rotterdammerts!

Stroopt die mouwe weer us op,

want Scheurmail Rotterdam presenteert:

Het Natte T Festival is een avondvullend entertainment-programma over de Rotterdamse taal. Want ut Rotjeknors bekt zo lekker en wat een faine uitdrukkingen en woorden gebruiken we toch. En we hebben natuurlijk de befaamde 'Natte T', de typisch Rotterdamse tongval, waarbij de letter T vooruit in de mond wordt uitgesproken, zodat deze van de lippen afspat. Plus de Rotterdamse gewoonte de T vast te plakken aan woorden waar deze niet hoort en weg te laten bij woorden waar deze wel hoort (bv: ik gaat / hij loop). Dus dompel je een avond lang onder in de Rrrottûdamse taal met op het programma:

  • Roel Pot – Cursus Plat Rotterdams
  • Roland Vonk – Muziekcollege Rotterdamse Taal
  • Arie van der Krogt – Zijn Rotterdamste Liedjes
  • Carrie – Rotterdamse Column
  • Chris Blok – Rotterdamse Spoken Word
  • Herco Kruik – Over Rotterdamse Bijnamen

Verder draaien we tussendoor lekkere Rotterdamse muziek en zijn er diverse humoristische Rotterdamse fillempies te zien.

Wat je mot wete:

Data: De eerste editie was 24 nov (klik hier voor het verslag van het AD en bekijk hier het promopraatje in Spijkers met Koppen) en de tweede editie was op zaterdag 19 januari (verslag TV Rijnmond). De derde editie is op donderdag 14 maart in Theater Zuidplein (uitverkocht) en de vierde avond is gepland op woensdag 15 mei opnieuw in Theater Zuidplein. Klik hier voor de kaartverkoop.

Tijdstip: inloop vanaf 19.30 u. Aanvang 20.00 u, afsluiting ca. 23.00 u

Prijs: € 12,50 p.p.

Wie zijn die dame en die heren dan?

Arie van de Krogt

Ging als 'de zingende ambtenaar' door het leven toen hij nog voor de gemeente werkte. Zingt en schrijft talloze en vooral heeel erg Rotterdamse liedjes, waaronder klassiekers als 'De Zwaan', 'Opgerolde mouwe' en 'Tebbie'. Zijn mooie lied 'Een echte Rotterdammer' is een ode aan de stad en lofdicht op de Rotterdammers. Vanavond speelt hij enkele van zijn aller-Rotterdamste liedjes. www.arievanderkrogt.nl

 

Carrie

Sociaal advocaat en columniste met een oprechte bewogenheid en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Carrie kwam op haar 22e naar Rotterdam. Toen ze het Centraal Station uitkwam, waaide haar haar meteen in de coupe windhoos die het nu nog steeds is. En toen er een oude man tegen haar opliep en riep: “krijg jij helemaal de tering”, dacht ze: hier wil ik wonen. Vanavond een hele Rotterdamse column van haar hand. www.carrie.nl

 

Roel Pot

Sympathieke Rotterdammer van Zuid, type 'ruwe bolster, blanke pit'. Lange tijd het gezicht van TV Rijnmond en actief als entertainer, improvisator en presentator bij Rope Theater. Zegt waar het op staat en doet dat opse Rotturdams. Geeft zelfs aan Amsterdammers geregeld zijn cursus 'Plat Rotterdams' en spijkert ook uw woordenschat vanavond op humoristische wijze bij.www.echwel.nu

 

Roland Vonk

Radio Rijnmond programmamaker wordt wel 'De Simon Carmiggelt van de Bergsingel' genoemd vanwege zijn mooie observaties en verwonderingen. Staat echter ook bekend als 'De Muzikale Voddenman' vanwege zijn enorme verzameling Rotterdamse muziek. Bezit een zwaartekracht-tartende hoeveelheid cd’s, lp’s en singletjes en neemt u vanavond mee in een muzikaal college over de Rotterdamse taal in de muziek. www.facebook.com/roland.vonk

 

Chris Blok

Rotterdamse woordkunstenaar die zijn originele boodschappen en invalshoeken verpakt in technische hoogstandjes, rijmschema's en woordspelingen. Een creatieve geest dus en bovendien verwoed Feyenoordfan die zijn Ajax-diss online ruim 2,5 miljoen keer (!) bekeken zag worden. Zijn spoken word 'De Rotterdame' is een tien minuten durende ode aan de stad en die gaat u zeker ook horen vanavond. www.facebook.com/ChristopherBlokNL

 

Herco Kruik

Bijnamenverzamelaar die over dit populaire Rotterdamse fenomeen tours in de stad geeft en er vanavond een presentatie over houdt. Met veel leuke anekdotes en verrassende wetenswaardigheden hoort u van hem alles over 'Kabouter Buttplug', 'De Koopgoot' en 'De Vreetkeet'. Maakt verder Rotterdamse boekjes en kalenders en bedacht de Rotterdamse Natte T-doek. Dit Natte T Festival komt uit zijn koker en hij is dan ook uw gastheer voor de avond. www.scheurmailrotterdam.nl

Natte-T Festival 

Op zaterdag 24 november is er het eerste Natte-T Festival. Deze avond is uitverkocht, maar er is een tweede avond gepland op 19 januari 2019!

Het Natte T Festival is een avondvullend entertainment-programma over de Rotterdamse taal. Want ut Rotjeknors bekt zo lekker en wat een faine uitdrukkingen en woorden gebruiken we toch. En we hebben natuurlijk de befaamde 'Natte T', de typisch Rotterdamse tongval, waarbij de letter T vooruit in de mond wordt uitgesproken, zodat deze van de lippen afspat. Plus de Rotterdamse gewoonte de T vast te plakken aan woorden waar deze niet hoort en weg te laten bij woorden waar deze wel hoort (bv: ik gaat / hij loop). Dus dompel je een avond lang onder in de Rrrottûdamse taal met op het programma:

Roel Pot - Cursus Plat Rotterdams
Roland Vonk - Muziekcollege Rotterdamse Taal
Arie van der Krogt - Zijn Rotterdamste Liedjes
Carrie - Rotterdamse Column
Chris Blok - Rotterdamse Spoken Word
Herco Kruik - Over Rotterdamse Bijnamen
Verder draaien we tussendoor lekkere Rotterdamse muziek en zijn er diverse humoristische Rotterdamse fillempies te zien.

Dus: 19 januari 2019.  Aanvang: 20:00 uur.  Locatie: Theater In de Lugt in Overschie (adres De Lugt 17). Prijs: € 12,50 p.p.

Tickets: www.scheurmail.nl

 

 

 

Aankondiging dubbeloptreden in huiskamer : 

ZONDAG 1 JULI 2018 - 14.00 UUR

Brinkheide 6 – Rotterdam

 

 

ARIE VAN DER KROGT

Arie van der Krogt is stadszanger en liedjesschrijver met scherpe teksten over Rotterdam, maar altijd met liefde voor de stad.

Zijn liedjes van de cd’s Opgerolde Mouwen en Zouwe de Touwe ’t Houwe, zijn nu te vinden op de verzamel-cd Alles van Rotterdam, alles van Arie van der Krogt.

Ook Rotterdams zijn de theatervoorstellingen met Iris van der Lee. Daarin vertelde en zong hij over Rotterdamse kunstenaars (Wally Elenbaas en Dolf Henkes) en in het seizoen 2016/2017 over de landverhuizers die via Rotterdam naar Amerika trokken. Nu staat een voorstelling over Abraham Tuschinski op het programma, op 10 en 22 juni en op 8 juli in Verhalenhuis Belvedère op Katendrecht.

Daarnaast vertaalt Arie van der Krogt gedichten. Hij publiceerde onder andere de 154 sonnetten van William Shakespeare.

Op 1 juli neemt hij de bezoekers van Brinkheide 6 mee naar alle kanten van zijn repertoire en zingt hij over wat er goed en goed fout gaat in onze mooie stad.

&

BART HOEVENAARS

Bart Hoevenaars plays Leo Vroman

Bart Hoevenaars is een muzikant/componist uit Rotterdam, al zo'n 15 jaar actief in het Nederlandse popmuzieklandschap met zijn eigen singer-songwriter project onder de naam Sir Ian en als gitarist (Mono, El Pino & The Volunteers, Roald van Oosten, Snowapple, Orkater), toetsenist (Amber Arcades) en als componist voor film en theater.

Zijn nieuwste project is de gedichten van Leo Vroman tot liedjes bewerken. Leo Vroman (Gouda, 10 april 1915 – Fort Worth, 22 februari 2014) was een Nederlands-Amerikaans dichter, (toneel)schrijver, tekenaar, schilder, bioloog en hematoloog. De liedjes zijn een aantal van zijn prachtige gedichten over de natuur, menselijk onvermogen, de dood, liefde en het verglijden van de tijd gevangen in Bart's uitgekiende popcomposities à la Elliott Smith en Villagers tot aan J.J. Cale, Mark Knopfler en Lou Reed. 

Live wordt hij bijgestaan door broer Jos Hoevenaars op contrabas en gitarist Frank Jonas. 

 

Programma op 1 juli:

14.00 uur: inloop

14.30 uur: Bart Hoevenaars Plays Leo Vroman

Pauze met high tea

15.30 uur: Arie van der Krogt speelt alle kanten van zijn repertoire

 

Kosten per persoon € 25,- inclusief dubbel-voorstelling, uitgebreide high tea.

Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

Aanmelden vanaf nu tot uiterlijk 15 juni: door deze mail te beantwoorden of een mail naar janneke@pieters-partners.nl of bellen 010 4553051.