LIZZIE

Het boek gaat over het leven van Elizabeth Siddal (1829-1862). Zij begon als schildersmodel van Dante Gabriel Rossetti, lid van de Prerafaëlieten, maar werd al snel zijn minnares en later ook zijn echtgenote. Minder bekend is dat zij zelf ook schilderde en gedichten schreef. In dit boek wordt hun levensverhaal verteld aan de hand van fictieve dagboekfragmenten, aangevuld met gedichten die zij schreven. Naast de oorspronkelijke gedichten presenteren we poëtische vertalingen van Arie van der Krogt.

Door de bijzondere vormgeving, de passende kleuren en de sfeervolle prenten die Dante maakte van Lizzie, is het niet alleen een rijk bezit, maar ook een prachtig boekje om aan familie en vrienden cadeau te doen.

Te bestellen via:   www.dezaakakkerman.nl

Verdwijn niet zomaar in de zoete nacht

Met veel plezier presenteer ik het boek “Verdwijn niet zomaar in de zoete nacht”. Het bevat mijn meest dierbare vertalingen van gedichten uit de wereldliteratuur, waaronder sonnetten van William Shakespeare en Christina Rossetti, liederen van John Donne en W.H. Auden en villanelles van Theodore Roethke en Dylan Thomas. Verder zijn er gedichten van George Herbert, John Keats, Victor Hugo en Rainer Maria Rilke.

De rode draad wordt aangegeven in de titel van het boek, want de gedichten gaan over het leven en de dood. Het zijn woorden van hoop en troost.

“Verdwijn niet zomaar in de zoete nacht” wordt uitgegeven door De Zaak Akkerman  en kost € 15,- per stuk.  

Wilt u één of meer boeken bestellen, stuur dan een email naar: info@dezaakakkerman.nl. Vermeld uw naam en postadres,
dan sturen we uw bestelling zo snel mogelijk toe.

Voor 1 exemplaar betaalt u € 19,- inclusief verzendkosten. Bij meerdere exemplaren geldt een ander tarief. U kunt het geld overmaken op banknummer NL05 TRIO 0198 3707 68, t.n.v. De Zaak Akkerman, Rotterdam. Nummer KvK: 5104439.